• شهروند خبرنگار
  • شهروند خبرنگار آرشیو
امروز: -
  • صفحه نخست
  • سیاسی
  • اقتصادی
  • اجتماعی
  • علمی و فرهنگی
  • استانها
  • بین الملل
  • ورزشی
  • عکس
  • فیلم
  • شهروندخبرنگار
  • رویداد
پخش زنده
امروز: -
پخش زنده
نسخه اصلی
کد خبر: ۴۵۱۲۴۶۶
تاریخ انتشار: ۱۱ ارديبهشت ۱۴۰۴ - ۱۸:۲۶
بین الملل » آسیا و اقیانوسیه

افزایش دامنه تنش‌ها بین آمریکا و چین 

در حالیکه جنگ چین هرگونه گفت‌و‌گو و مذاکره درباره تعرفه‌ها با آمریکا را رد کرده، دامنه تنش‌ها به مسائل دیگری کشیده شده است.

به گزارش سرویس بین الملل خبرگزاری صدا و سیما از پکن ، بعد از اقدام‌های تلافی جویانه دوطرف در افزایش تعرفه‌ها گمرکی، پای این درگیری‌ها به مسائلی همچون فروش هواپیما، نمایس فیلم‌های سینمایی، حتی شیوع ویروس کرونا هم گشیده شده است. چند هفته گذشته چین اعلام کرد نمایش فیلم‌های هالیوود را در چین محدود کرده است. آمریکا نیز در اقدامی تلافی جویانه تحویل سه فروند هواپیمای مسافربری مدل ۷۳۷ شرکت بوئینگ به چین را به حالت تعلیق درآورد. درهمین حال به تازگی چین گزارشی از دلایل و منشاء شیوع ویروس کرونا منتشر کرده، دولت دونالد ترامپ، رئیس جمهور آمریکا، بار دیگر نشت آزمایشگاهی در چین را عامل اصلی شیوع بیماری همه‌گیر و مرگبار کووید۱۹ درجهان اعلام کرده است.

کد ویدیو
دانلود
فیلم اصلی

اداره مطبوعات شورای دولتی چین روز چهارشنبه (۱۰ اردیبهشت) کتاب سفید «اقدامات و مواضع چین در زمینه پیشگیری و کنترل کووید-۱۹ و ردیابی منشأ ویروس» را منتشر کرد.

در این کتاب سفید آمده است: چین از زمان شیوع کووید-۱۹ منابع و تلاش‌های زیادی را برای حمایت از دانشمندان داخلی و همکاران خارجی در ردیابی منشأ ویروس اختصاص داد و با یک نگرش باز و شفاف و روحیه علمی و حرفه‌ای، مسئولیت‌های بین‌المللی خود را به انجام رساند. چین در راستای انجام تحقیقات منشایابی ویروس کووید-۱۹ زودتر از هر کشوری دیگر تحقیقات در حوزه‌های کلیدی شامل اپیدمیولوژی بالینی، اپیدمیولوژی مولکولی، اپیدمیولوژی محیطی و ردیابی میزبان‌های حیوانی را آغاز کرد و بر پایه یک حس مسئولیت پذیری بالا، با سازمان بهداشت جهانی برای انجام تحقیقات منشایابی ویروس کووید-۱۹ همکاری‌های شفاف انجام داد.

در ادامه این سند آمده است: آمریکا با وجود مواجهه و مهار ضعیف همه‌گیری کرونا در کشور خود، به جای تأمل درباره ضعف‌های اقدامات خود و اصلاح آنها، به فرافکنی مسئولیت خود و منحرف کردن افکار عمومی پرداخت و موضوع منشأیابی ویروس را سیاسی کرد که این امر، تلاش‌های بین‌المللی برای مقابله دسته‌جمعی با همه‌گیری کرونا را به شدت تضعیف کرد و در مسیر مدیریت جهانی سلامت مانع ایجاد کرد. شواهد فراوانی وجود دارد که نشان می‌دهد زمان شیوع کووید-۱۹ در آمریکا زودتر از تاریخ اعلام رسمی این کشور و حتی پیش از زمان شیوع در چین بوده است. بنابراین، باید در مورد منشأیابی ویروس کوید-۱۹ در آمریکا تحقیقات جامع و عمیق انجام شود. آمریکا باید هرچه سریع‌تر به نگرانی‌های منطقی جامعه بین‌المللی پاسخ دهد و به جهانیان توضیحات مسئولانه‌تر ارائه کند.

در این کتاب سفید اشاره شد: بیماری‌های واگیردار دشمن مشترک بشریت هستند. هر اقدامی که مبارزه علمی با بیماری‌های واگیردار را سیاسی کند یا هر حمله‌ای به دیگر کشور‌ها با جعل اطلاعات نادرست به منظور تامین منافع خاص خود در نهایت قطعاً به سلامت و رفاه تمام بشریت از جمله مردم خود آن کشور آسیب وارد خواهد کرد. چین به همکاری با کشور‌ها در توسعه و مدیریت جهانی بر سلامت ادامه خواهد داد و برای پیشگیری از بیماری‌های نوظهور احتمالی در آینده تلاش‌ها و همکاری‌های فعالانه‌تر با سایر کشور‌ها انجام خواهد داد.

بازدید از صفحه اول
ارسال به دوستان
نسخه چاپی
گزارش خطا
Bookmark and Share
X Share
Telegram Google Plus Linkdin
ایتا سروش
عضویت در خبرنامه
نظر شما
آخرین اخبار
دیدار سرمربیان تیم‌های ملی فوتبال و فوتسال با وزیر ورزش
هدف دشمن تجزیه ایران است / ملت ایران هرگز تسلیم نخواهد شد
۱۷ موکب اردبیل به زائران اربعین حسینی خدمات ارائه می کنند
شهادت مرزبان هنگ مرزی بانه در درگیری با گروهک ضدانقلاب
استقرار هوای گرم تا پایان هفته در کرمانشاه
محکومیت یک میلیاردی متخلف گرانفروشی برنج در اردکان
ابلاغ پیام رهبر معظم انقلاب به خانواده شهید غیب‌پرور
پایان مسابقات دوی استراگوس در شاهرود
نامه دبیر ستاد حقوق بشر به سفرای خارجی مقیم ایران درباره جنایات ۱۲ روزه دشمن صهیونی
دعوت از ۲۸ بازیکن به اردوی تیم فوتبال دختران جوان
تشدید برخورد با فعالیت غیرمجاز تور‌های گردشگری در آذربایجان غربی
حضور گروه جهادی آرایشگران بردسکن در مرکز سالمندان مهرگان
بررسی سناریو‌های اقتصادی مقابله با مکانیزم ماشه
تعطیلی ادارات ومراکز آموزشی فردا در گلستان
برپایی نمایشگاه توانمندی افراد دارای معلولیت در سنندج
پویش مهر حسینی در خراسان جنوبی
مدیریت مصرف، تنها راه عبور از تنش آبی در کهگیلویه و بویراحمد
توزیع ۱۶۴۰ بسته گوشت گرم میان خانواده‌های کم برخوردار مازندرانی
محسن فروزان بعنوان دروازه بان صنعت نفت در آبادان
قزوین می‌تواند پایتخت صنعت ایران در حوزه صنایع پیشرفته باشد
  • پربازدیدها
  • پر بحث ترین ها
دستگیری ۲ نفر در پرونده شهادت محیط‌بان
خودروسازان بدهکار؛ داد قطعه‌سازان را درآوردند!
تشریح اقدامات وزارت آموزش و پرورش در دفاع مقدس ۱۲ روزه
سفره‌های زیرزمینی مفیدترند یا سدها؟
ورود بلاکچین به تأمین مالی تولید
تصویب بسته تامین منابع مالی برای بازسازی واحد‌های تولیدی؛ به‌زودی
ثبت ارزش ۹.۴ هزار میلیارد ریالی در فروش روزانه بورس انرژی
پاکدامن، نامزد عضویت در کمیته ورزشکاران فدراسیون جهانی شمشیربازی
بررسی مشکلات ۱۵ واحد تولیدی و صنعتی استان تهران
آتش‌سوزی ۲۰ هکتار از پارک ملی تندوره درگز
مقابله منسجم با قاچاق حیات‌وحش در دستور کار سازمان حفاظت محیط زیست
رئیس فدراسیون تکواندو سفیر ملی صبر شد
نمایشگاه بین المللی صنعت ساختمان؛ ۲۷ مرداد
رئیس جمهور واحد گازی ۱۸۳ مگاواتی نیروگاه نکا را افتتاح کرد
ایران در جمع ۷ کشور دارای دانش فنی ساخت پوشش نانویی مقره‌های برق درجهان
تشدید نظارت بر بازار برنج، روغن و شکر  (۲ نظر)
هشدار عراقچی درباره سوءاستفاده ۳ کشور اروپایی از مکانیسم ماشه  (۲ نظر)
وزیر نیرو: از مردم بابت کاهش فشار آب عذرخواهی می‌کنیم  (۱ نظر)
رویداد «کاروان روایتها» برگزار می‌شود  (۱ نظر)
عدم خروج خانه اقبالیان در استان همدان از ثبت ملی  (۱ نظر)
هلاکت فرمانده عملیات یگان‌های کماندویی رژیم صهیونیستی  (۱ نظر)
حماس: رژیم صهیونیستی در حال اعدام دو میلیون نفر است  (۱ نظر)
حمله گسترده سایبری به زیرساخت‌های آمریکا  (۱ نظر)
عراقچی: نمی‌توانیم از غنی سازی دست بکشیم  (۱ نظر)
سازمان ملل: غزه با گرسنگی فاجعه‌بار رو‌به‌رو است  (۱ نظر)
خلع سلاح یمن غیرممکن است  (۱ نظر)
تظاهرات حمایت از غزه در ترکیه، اردن، مصر، عراق و لیبی  (۱ نظر)
حمله پلیس کانادا به تظاهرات کنندگان حامی فلسطین در شهر تورنتو  (۱ نظر)